
ساخت یک سازهی بزرگ و عظیم، علاوه بر جذب گردشگر و درآمد توریستی میتواند قدرت و پیشرفت آن کشور را نیز به نمایش بگذارد. در اختیار داشتن بلندترین برج در دنیا هر چند وقت یکبار عوض میشود و حتی بزرگترین و بلندترین برجها نیز از یک کشور یا منطقه به مناطق دیگر منتقل میشود. در این نوشته بلندترین برج های جهان را به تعداد 10 برج به ترتیب از آخر به اول به شما معرفی مینماییم.
10.مرکز مالی جهانی واقع در شهر شانگهای کشور چین با ارتفاع 492 متر

مرکز مالی جهانی شانگهای
از جاذبههای شهر شانگهای که باید در چین ببینید، مرکز مالی جهانی شانگهای (Shanghai World Financial Center) است. این برج دهمین ساختمان بلند جهان و پنجمین ساختمان بلند در کشور چین است. سکوی تماشای منظره در طبقه صدم برج منظرهای زیبا از شهر شانگهای را ارائه میدهد.
ارتفاع مرکز مالی جهانی شانگهای 492 متر است. این برج دارای 101 طبقه روی زمین و همچنین 3 طبقه زیر زمین است. ساخت این برج 1.2 میلیارد دلار هزینه داشته و ساختش در سال 2007 به پایان رسید. این برج تا سال 2014 بلندترین ساختمان شانگهای بود. هتل 174 اتاقی لوکس Hyatt Regency در این برج قرار دارد.
سه برج در کنار هم
از این برج میتوانید ساختمان 88 طبقه جین مائو و برج شانگهای را که 120 متر از این برج بلندتر است را ببینید. هر سه این ساختمانها در کنار هم و نزدیک به رودخانه Pudong در منطقه تجاری Lujiazui شانگهای قرار گرفتهاند.
ساخت برج
مرکز مالی جهانی شانگهای، توسط شرکت معماری Kohn Pedersen Fox طراحی شد. ساخت این بنا توسط شرکت ساختمانی ژاپنی Mori مدیریت شد. هزینههای ساخت این بنا توسط شرکتهای چند ملیتی تامین شده بود. اتمام ساختمان 11 سال به طول انجامید. این ساختمان به طور رسمی در سال 2008 افتتاح شد و بسیاری آن را بهترین آسمانخراش دنیا در آن سال دانستند.
بطری بازکن
بخشی از تاخیر در اتمام پروژه، جنجالی بود که بر سر فضای خالی بالای برج پیش آمده بود. در طراحی اصلی، این فضای خالی دایرهای شکل بود. مردم چین اعتراض کردند، چرا که این دایره شبیه به نماد آفتاب تابان ژاپن که بر روی شهر احاطه دارد دیدن میشد. در نتیجه آن طراحی به شکل ذوزنقهای حال حاضر تغییر یافت. به خاطر این ذوزنقه است که این برج نام کنایی دربازکن بطری را به دست آورده است.
9.تایپه ۱۰۱ در تایوان
اولین چیزی که از دور دست ها توجهتان را جلب می کند، چشم انداز برجی بسیار بلند است که در میان دیگر برج های شهر خودنمایی می کند.

برج 101 تایپه
در مجموع ۱۰۱ طبقه دارد. ارتفاع آن به ۵۰۹/۲ متر میرسد و جزو بلندترین برج های دنیا است. برج تایپه ۱۰۱، در زمان ساختش یعنی در سال ۲۰۰۴، سروصدای زیادی به پا کرد و طراحی آن در زمان خودش بسیار خاص و انقلابی بود.
مقاومکنندهی فلزی
یکی از ویژگی های اصلی این برج مرتفع، مقاوم کننده فلزی و طلایی رنگ آن است که برج را از بادها و طوفانهای شدید و همچنین زلزلههای چندین ریشتری در امان نگه می دارد.
8.برج سیتیک یا چاینا زون (China Zun) در پکن
در ادامه معرفی بلندترین برج های جهان به برج چاینا زون (China Zun) در پکن میرسیم. چین امروزه به عنوان یک ابر قدرت اقتصادی دست بالایی در ساخت سازههای عظیم دارد و به مرکز این سازهها در جهان تبدیل شده است.
برج سیتیک ارتفاعی در حدود 527.7 متر دارد و 109 طبقه برای آن در نظر گرفتهشده و در سال 2018 تکمیلشده است. طراحی متفاوت ساختمان جدای از ارتفاع آن جلب نظر میکند.

برج سیتیک یا چاینا زون (China Zun)
طراحی
قسمت بالایی و پایینی این سازه پهنتر از قسمت میانی آن هستند. این طراحی تصادفی انتخابنشده است. بلکه معماران چینی از یک ظرف باستانی تشریفاتی به نام زون (zun) برای نمای ظاهری این آسمانخراش عظیم الهام گرفتهاند. کسانی که درباره این ظرف آگاهی چندانی ندارند، در نگاه اول به برج، یک گلدان کمر باریک را میبینند که سر به فلک کشیده است.
7.مرکز مالی CTF گوانجو باز هم در چین

مرکز مالی CTF گوانجو
چینی های پرکار باز هم ول کن ماجرا نیستند و برجی عظیم دیگر را ساختهاند تا قدرت خود را باز هم برج سازی مانند چند مورد دیگر به دیگران ثابت نمایند. دومین برج 530 متری مانند برج قبلی با یک ارتفاع میباشند. تعداد طبقات نسبت به برج چاینا زون بیشتر و 112 طبقه دارد. در سال 2016 به اتمام رسیده و از پر سرعتترین آسانسورها بهره میبرد.
6.مرکز تجارت جهانی یک (1)، ایالت متحده آمریکا
دارای ۵۴۱/۳ متر ارتفاع و ۱۰۴ طبقه است. هشت سال زمان برده تا ساخته شود و در سال 2014 به اتمام رسیده است. دلیل ساخت آن برای یادبود برجهای دوقلوی 11 سپتامبر است. صیقلی بودن در آن به عنوان نماد مقاومت شناخته میشود.
ارتفاع
ارتفاعی که برای آن در نظر گرفته شده است معنای مشخصی دارد. ارتفاع آن را 1,776 فوت در نظر گرفته است. درست برابر سالی است که اعلامیه استقلال ایالات متحده آمریکا امضا شده است.
5. آسمانخراش لوته در کره جنوبی

برج جهانی لوته (Lotte World Tower)
برج جهانی لوته (Lotte World Tower) که در سئول در کره جنوبی قرار دارد 555 متر ارتفاع دارد. ۱۳ سال برای طراحی و ساخت آن زمان صرف شد. از 123 طبقه 6 طبقهی آن در زیر زمین قرار دارد. شکلها و نمادهای کشور کره در آن استفاده شده و معنای خاص خود را دارند.
4.مرکز تجارت جهانی پینگ آن واقع در چین

مرکز تجارت جهانی پینگ آن
پیشتازی چینی ها در برج سازی مانند بسیاری موارد دیگر همچنان مطرح است. مرکز تجارت مالی پینگان (Ping An Finance Center) در شنژن چین واقعشده و ارتفاع آن حدود 599.1 متر است. این برج از جاذبه های گردشگری و همچنین یک مرکز اداری و تجاری نیز هست. جالب اینکه برای رفتن به طبقهی ۱۱۵ در این برج، ۳۳ بالابر دوطرفه وجود دارد. اول کار قرار بود آنتن مخابراتی بر بالای این برج قرار بگیرد، ولی برای پیشگیری از تداخل در پروازها، این پروژه در آخر کنسل شد.
3. ابراجالبیت یا برج سلطنتی ساعت مکه؛ ابر سازه ای متفاوت
601 متر طول دارد. این برج به تنهایی یک برج نیست و ساختمانهای دور و اطراف آن باعث شدهاند تا یک سازه ی عظیم را در کنار همدیگر پدید آورند. این برج مرتفع 120 طبقه دارد و بزرگترین ساعت جهان در بالای آن نصب است. این ساعت شش برابر بزرگتر از ساعت بیگ بِن در لندن است.

ابراجالبیت یا برج سلطنتی ساعت مکه
2. برج شانگهای (Shanghai Tower)

برج شانگهای (Shanghai Tower)
دومین برج مرتفع دنیا در شانگهای قرار دارد. البته وجود آسمانخراشها در چین به علت کثرت دیگر آرام آرام دارد عادی میشود. این برج 632 متری دارای 126 طبقه است که با ساختار پیچشی خود حالتی بالارو را به آن میدهد و به همین دلیل عظمت و قدرت را به ما القا میکند. شانگهای که نیویورک شرقی لقب دارد از هر نظر با آن رقابت میکند. مانند دیگر برجها، مراکز اداری و تجاری بسیاری در آن وجود دارد و هتل و مکانهای رفاهی نیز در نظر گرفته شده است.
1. برج خلیفه
برج خلیفه (Burj Khalifa) با ارتفاع 828 متر ارتفاع دارد و 163 طبقه برای چند سال خیال همه را از زدن رکورد راحت کرده است.

برج خلیفه (Burj Khalifa)
برج خلیفه تنها نخواسته در ارتفاع بالاترین باشد. بلکه در چند مورد دیگر نیز اولین است. مثلا بیشترین مساحت را برای بالکن دارد. همچنین مرتفعترین رستوران را در طبقه ی 122 دارد.